Lær at arbejde med psykisk arbejdsmiljø

SPARK viser jer, hvordan I selv kan arbejde med det psykiske arbejdsmiljø på jeres arbejdsplads. I får nye værktøjer og bliver introduceret til SPARKs tilgang til psykisk arbejdsmiljø.

Af Sine Molbæk-Steensig 24/11/2020

Gennem de sidste fem år har SPARK hjulpet kommunale arbejdspladser med at forbedre det psykiske arbejdmiljø. SPARK står for Samarbejde om Psykisk ARbejdsmiljø i Kommunerne, og nu skal endnu flere arbejdspladser have glæde af SPARKs viden og erfaring.

I en ny indsats inviterer SPARKs konsulenter arbejdspladserne med ind i maskinrummet og fortæller om deres tilgang til arbejdet med psykisk arbejdsmiljø.

Kom godt i gang

Mange arbejdspladser er optagede af det psykiske arbejdsmiljø og vil gerne arbejde aktivt for at forbedre det. Men det kan være svært at vide, hvor man skal begynde, og hvordan man helt konkret kan gå til arbejdet. Det er her, SPARKs nye indsats kommer ind i billedet.

I en række videoer og podcasts præsenterer SPARKs konsulenter værktøjer og metoder, som erfaringsmæssigt egner sig godt til arbejdet med psykisk arbejdsmiljø, og som arbejdspladserne selv kan gå i gang med.

Det får du:

  • En kort animationsfilm med gode råd om, hvordan man i TRIO eller MED-udvalg kan gribe arbejdet med psykisk arbejdsmiljø an
    Se filmen øverst i artiklen

     
  • En video, der fortæller, hvad SPARK er og viser, hvordan SPARKs konsulenter arbejder med arbejdspladserne.
    Se video
     
  • En videoserie om psykisk arbejdsmiljø, hvor en SPARK-konsulent præsenterer forskellige emner og værktøjer. Her finder du konkrete tips og bliver præsenteret for værktøjer, I kan bruge i arbejdet med psykisk arbejdsmiljø:

    Video 1: Involverende processer. Hvad er det, og hvordan laver man en involverende proces?
    Se video og læs artikel

    Video 2: Sådan får I alle perspektiver med. Hvordan sørger vi for at få belyst en problemstilling fra så mange vinkler som muligt? Hvordan får vi kollegerne med? Hvilke spørgsmål kan vi stille?
    Se video og læs artikel

    Video 3: Prøvehandlinger. Hvad er prøvehandlinger, og hvordan kan man arbejde med dem?
    Se video og læs artikel

    Video 4: Sådan holder I fast i forandringer og nye tiltag Nogle gange løber gode tiltag ud i sandet – hvordan holder vi fast og får dem forankret på arbejdspladsen?
    Se video og læs artikel
Mere om SPARK-forløb

I kan ansøge om et individuelt SPARK-forløb for jeres arbejdsplads. 

Læs mere om SPARK og søg et forløb på www.sparkweb.dk 

 

SPARK har altid åbent for ansøgninger

Se, hvordan jeres MED-udvalg eller TRIO ansøger om et forløb med en af SPARKs konsulenter. 

Sådan søger I

Gå direkte til ansøgningsskemaet