Se film: Ernæringsassistenter kører selv maden ud til de ældre

I det kommunale køkken på Ældrecenter Hvissinge i Glostrup er det de faglærte ernæringsassistenter, der selv kører ud med maden til de ældre borgere i stedet for en chauffør. Se, hvorfor de har valgt at organisere opgaven på den måde.

Af Bettine Romme Andersen 30/04/2019

Alle kommuner skal tilbyde madservice til deres ældre borgere, som ikke selv er i stand til at lave mad. I mange kommuner er det chauffører, som kører maden ud, mens man på Ældrecenter Hvissinge i Glostrup har besluttet, at det er de faglærte ernæringsassistenter, der bringer maden helt ud i borgernes hjem.

- Det er vi faktisk rigtig stolte af, fortæller ledende økonoma Annette Elsberg og fortsætter:

- Det giver nemlig ernæringsassistenterne en helt særlig mulighed for at vejlede borgerne om kost og ernæring, og det giver dem også en forståelse af og indsigt i borgerens situation, hvilket er helt uvurderligt for køkkenet, siger hun.

Besøgene hjemme hos de ældre bidrager nemlig med vigtig viden til køkkenet, fortæller ernæringsassisten Mette Voigt.

- Vi kan få mange ting at vide, blandt andet at kartoflerne er lidt for hårde, og det kan jeg tage med hjem til mine kolleger, så vi kan gøre noget ved det, siger Mette Voigt, der er en af to ernæringsassistenter, der tre gange om ugen kører ud med mad til i alt 100 borgere i Glostrup.

Er du interesseret i flere artikler som denne?

Viden På Tværs samler de gode erfaringer fra kommunerne.
Tilmeld dig det nyhedsbrev, som passer til dit arbejdsområde, og få viden om nye indsatser, erfaringer fra den virkelige verden og gratis værktøjer.

Om køkkenet på Ældrecenter Hvissinge
  • Der er 15 medarbejdere i køkkenet.
  • De laver mad til 69 faste beboere, 35 i dagcenter, 10 i demensdagcenter, 40 beboere på et andet plejehjem i kommunen samt middagsmad til 100 borgere i eget hjem.