God ledelse omkring velfærdteknologi i praksis

Ledere giver i denne video forskellige bud på, hvordan de har skabt rammer for at lykkes med projekter og indsatser med velfærdsteknologi.

Af Irene Aya Schou 22/03/2022
Fremfærd

Teknologien skal fra dag ét tænkes som en del af hverdagen, og lederne skal involvere sig i arbejdet med velfærdsteknologi.

Det er blandt de gode råd, som ledere i denne video giver andre ledere, når det gælder om at lykkes med velfærdsteknologisk implementering.

Det er desuden vigtigt, at ledelsen afsætter tid, ressourcer og prioriterer indsatsen, og at organiseringen sikrer forankring i hverdagens drift.

På bostedet Vangleddet i Greve Kommune har man fx nedsat et permanent udvalg, der står for udrulningen af velfærdsteknologi. Udvalget består af tre medarbejdere og en leder, der mødes hver 14. dag i tre timer. Arbejdet i udvalget betyder, at der konstant er fokus på de velfærdsteknologiske tiltag, der er sat i søen. 

Medvirkende:

Henriette Bækdahl og Katharina Troelsen, Vangeleddet, Greve Kommune.
Lars Lange, Kornvangen, Esbjerg Kommune.

Læs om projektet Velfærdsteknologi i dag- og botilbud

Projektets formål er at inspirere og stimulere til praksisnær kvalitetsudvikling i det faglige arbejde på botilbud ved anvendelse af velfærdsteknologi. Sociale tilbud i syv kommuner deltager. 

Ønsker du at høre mere om projektet, så kontakt:

Specialkonsulent Mie Bjerre, KL på MIBJ@kl.dk 
Konsulent Mette Bay Nyholm, Ergoterapeutforeningen på mbn@etf.dk

Gå til projektside

Velfærdsteknologi på bosteder