SOSU'ere i flok

Ny sang hylder SOSU-faget: "Du er stærk og ikke for sart"

De 92.000 medarbejdere inden for social- og sundhedsområdet bliver hyldet i ny sang. Håbet er at tiltrække flere til SOSU-faget.

Af Pernille Søndergaard 21/05/2024

"SOSUUUU - respekt for dit fag."

Sådan lyder det i omkvædet til "En sang til SOSU", som for nylig er lanceret af Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark sammen med KL og Danske SOSU-skoler. 

Den nye hyldestsang er inspireret af digtet ”Nogen må” af Martha Christensen, og tekst og melodi er skrevet af Trine Holm, som til daglig er underviser på  Social- og Sundhedsskolen FVH (Fredericia, Vejle og Horsens).

Se og hør sangen 

Sangen skal styrke SOSU-fagets prestige

Ambitionen er, at den nye sang bliver en officiel SOSU-sang, der kan spilles og synges til dimissioner, landsmøder i organisationer, morgensamlinger på uddannelser, konferencer - og hvor det ellers er relevant at styrke prestigen for faget og ikke mindst hylde SOSU’erne i Danmark, skriver videnscenteret på sin hjemmeside.

Danmark har brug for flere SOSU’ere, og derfor har vi lavet ”En Sang for SOSU”. En sang, der anerkender de mennesker, der har hjerterum, og som kan se lys i selv den mørkeste dag. 

Videnscenter for velfærdsteknologi Vestdanmark

En sang for SOSU

 

Hent sangteksten

Stream sangen

Download video

Download sing along-version uden sang

Sangen må bruges og spilles frit (dog i overensstemmelse med KODA’s regler).