Fuldtid i kommunerne

Danmarkskort: Se hvor mange der er på deltid i din kommune

Er du nysgerrig på, hvor mange i din kommune eller på dit fagområde, som er på deltid? Så brug Danmarkskortet til at finde svar.

Af Bettine Romme Andersen 01/07/2024
Forhandlingsfællesskabet,
KL

I nogle af landets kommuner er der langt flere medarbejdere på deltid end i andre. Og der er også stor forskel på, hvilke faggrupper som er mest eller mindst på deltid.

"En fremtid med fuldtid" har lavet et Danmarkskort, som gør det nemt at få overblik over, hvordan deltidskulturen ser ud i din kommune.

En deltidsansat defineres som et fastlønnet ansættelsesforhold med en aftalt arbejdstid på mellem 0 og 36 timer om ugen.

Danmarkskort viser vej

Du vælger din kommune i venstre hjørne, og du kan forstørre kortet ved at bruge pilen i nederste højre hjørne. (Afslut fuld skærm med esc-knappen)

Data til Danmarkskortet er et særtræk fra KRL fra november 2023 og viser andelen på deltid af alle månedslønnede medarbejdere.

Se også rapporten om udviklingen i andelen af ansatte på fuldtid, deltid og timelønnede fra 2017 til 2023.

Find blandt andet den ugentlige gennemsnitlige arbejdstid på fagområder og på stillingsbetegnelser.

Forstør rapporten ved at bruge pilen i nederste højre hjørne. (Forlad fuld skærm med esc-knappen)

 

Deltid i din kommune: Danmarkskortet fra 2022

Klik på billedet og kør musen hen over kortet og find den kommune, du vil vide mere om:

 

Her er alle stillingskategorier

Fandt du ikke den stillingsbetegnelse, du søgte, så kan du finde den her. (tal fra 2022)

God fornøjelse

 

Om fuldtidsindsatsen

KL og Forhandlingsfællesskabet arbejder sammen om en ”En fremtid med fuldtid” - en indsats der skal få flere kommunale medarbejdere op i tid eller på fuldtid.

Parterne udvikler og afprøver i samarbejde med arbejdspladser i mere end 40 nøglekommuner løsninger, der gør det attraktivt og muligt at gå op i tid eller blive ansat på fuldtid.

De løsninger og metoder, som parterne og de kommunale arbejdspladser finder i fællesskab, bliver løbende delt med resten af landets kommuner, bl.a. her på fuldtid.dk.

En fremtid med fuldtid