Lektor: Start ikke med teknologien men med mennesket

Om det lykkes at indfri forventningerne, når man indfører ny teknologi, handler særligt om, hvordan teknologien bliver indført.

Af Bettine Romme Andersen 17/06/2024
Fremfærd

Forstå opgaven, eller det problem, der skal løses - først. Derefter kan man se på, hvilken teknologi der skal bruges.

Sådan lyder det første råd fra Søren Skaarup, lektor og postdoc på IT-Universitet, når det handler om at implementere ny teknologi i kommunerne.

Søren Skaarup er paneldeltager i en debat på Folkemødet arrangeret af Fremfærds Bestyrelse, som handler om, hvordan ny teknologi kan gøre det muligt at løse flere opgaver i kommunerne mere effektivt.

Her i videoen kan du høre Søren Skaarups to vigtigste råd til implementering af ny teknologi.

Sammen om ny teknologi

Debatten på Folkemødet tager udgangspunkt i et projekt fra Fremfærds Bestyrelse.

Projektet er todelt - hvor første etape var at se på den eksisterende viden om vellykket implementering af ny teknologi. Det er mundet ud i publikationen "Sammen om ny teknologi".

I anden del af projektet deltager flere kommuner, der er i gang med at introducere ny teknologi, ved at lade sig inspirere af publikationens råd og viden om, hvordan sådan en kompliceret implementeringsproces lykkes bedst.

I debatten på Folkemødet 2024 deltog desuden Christian Harsløf, direktør i Kommunernes Landsforening for Digitalisering og Sundhed, og Kasper Ejlertsen, næstformand i HK Kommunal.

Publikation: "Sammen om ny teknologi"

Sådan får vi det bedste ud af de digitale muligheder.

Skal du bruge et større antal trykte eksemplarer af ”Sammen og ny teknologi” så skriv en mail til kaan@kl.dk